Håndverkerklagenemnda avvikles

Publisert

Basert på utmelding av NHO Elektro og Huseiernes Landsforbund er det besluttet å avvikle Håndverkerklagenemnda. Dersom du har opplyst din kunder om denne klagemuligheten er det viktig at du oppdaterer informasjonen og fjerner nemndas logo fra nettsider og trykksaker.

Klagenemnda for håndverkertjenester på fast eiendom ble opprettet i 2013. I tillegg til VBL har Rørentreprenørene Norge, EBA, NHO Elektro (tidl. NELFO) og NAML representert bransjene de siste årene, mens Huseiernes landsforbund har representerer forbrukerne.

Basert på utmelding av NHO Elektro med virkning fra mai 2024, konkluderte Huseiernes Landsforbund med at det blir for få klagesaker til å forsvare tids- og ressursbruken, og besluttet dermed at de ikke ønsket å delta videre i samarbeidet om klagenemnda.

Som følge av dette ble Klagenemnda besluttet avviklet med virkning fra og med uke 38 i 2024.

Vi vet at mange medlemmer har opplyst sine kunder om at de har klageadgang via Håndverkerklagenemnda, både via nettsider og tilbudsbrev. Nå som nemnda ikke lenger eksisterer er det viktig at dere oppdaterer denne informasjonen og fjerner nemndas logo. Eventuelle kundeklager må heretter rettes til Forbrukertilsynet.