Felles rekrutteringsinnsats for VG1 Bygg og anlegg

Publisert

Der VBLs rekrutteringsprosjekt Bli blikkenslager skal få søkere til VG2 KEM, skal byggenæringens felles konsept, Ung i bygg og anlegg, få flere til å velge VG1 Bygg og anlegg.

Alle ungdommer som skal søke seg til VG2 og sin valgte fagretning må først gjennomføre VG1 Bygg og anlegg. Det er dermed i alle byggfagenes interesse å sørge for at så mange som mulig velger VG1. 

NHO Byggenæringen har de siste årene kjørt egne kampanjer både mot ungdom og foreldre. Paralellt har EBA kjørt prosjektet Ung i bygg og anlegg mot samme målgruppe. Nå er disse kreftene slått sammen i ett felles prosjekt - som skal favne alle bransjene innad i NHO Byggenæringen.

Ung i bygg og anlegg- UBA

Ung i Bygg og Anlegg (UBA) har altså som mål å rekruttere flere søkere til bygg- og anleggsteknikk ved å vise ungdomsskoleelever som skal ta utdanningsvalg hvilke muligheter som finnes i bransjen.

Dette gjøres via et digitalt arrangement 30. og 31. oktober. Gjennom sendingen, som ledes av Jonis Josef, besøker nye Vg1 elever byggeplasser rundt i landet. De  prøver forskjellige yrker, og reflekterer rundt jobb og utdanning. Kampanjen lenker til Vi Bygger Norge og utelukker ingen fagretninger.

Hele 40.000 ungdomsskoleelever, rådgivere og lærere deltok på Ung i Bygg og Anlegg i 2023. 

Hovedbudskapet er en troverdig oppfordring til å tenke selv og oppsøke informasjon, heller enn å ukritisk promotere yrkesfagene. Ambisjonen er at samtlige ungdomsskoleskoleelever i Norge skal få tilgang til å delta på arrangementet.

Samarbeidspartnere er i 2024 er Statens Vegvesen, Nye Veier, Bane NOR, DiBK, Oslobygg KF, Konnekt, Samferdselsdirektoratet, Riksantikvaren, OBOS, Byggevareindustriens Forening, Byggopp, NHO Byggenæringen og Entreprenørforeningen – Bygg og Anlegg (EBA).

Les mer om UBA her

Les mer om Bli blikkenslager her